Najbolji perači pod pritiskom

03.03.2023

Kao i mnogi drugi aparati, tako su i perači pod pritiskom u početku bili zastupljeni samo u profesionalnim perionicama. Tada nisu bili jeftini i pristupačni svakom domaćinstvu, kao što je danas situacija.

 

Mnoga domaćinstva koja posjeduju dvorište imaju neki od modela mašina za pranje automobila, tepiha, fasada, betona, itd. Bez obzira na to da li imate neki stariji model ili tek sada planirate prvu kupovinu, ovaj tekst će vam biti od koristi.

 

Novi modeli sa novim mogućnostima pojavljuju se skoro svake godine, tako da je potrebno da se informišete prije same kupovine. U nastavku saznajte koji su najbolji perači pod pritiskom.

 

Da li vam je potreban amaterski ili profesionalni perač pod pritiskom?

 

Idemo odmah sa konkretnim savjetima i smjernicama pri odabiru modela. Prije nego što krenete u neku od naših poslovnica ili posjetite naš webshop, razmislite za koje potrebe vam treba ovaj uređaj. Odgovor na ovo pitanje značajno olakšava izbor.

 

Da li vam je perač pod pritiskom potreban povremeno za pranje automobila, tepiha i manjih površina terasa i betonskih staza? Ili imate potrebu za svakodnevnim i višesatnim korišćenjem i pranjem većih površina?

 

Na prvi pogled svi modeli izgledaju slično, ali velika je razlika u materijalu i kvalitetu rada. Jeftiniji, amaterski, modeli posjeduju većinom plastične djelove i pumpu. Upravo zbog toga se ne preporučuje dugo korišćenje, jer kada se previše zagriju mogu se otopiti djelovi. Takođe, imaju manji pritisak i snagu pa rezultat pranja neće biti najbolji.

 

Skuplji, profesionalniji, modeli se izrađuju od kvalitetnijih materijala i imaju čeličnu pumpu. To im omogućava višesatno korišćenje svakoga dana, dok je kvalitet pranja daleko veći zbog jačeg pritiska i snage motora.

Kada govorimo o konkretnim parametrima, model koji će zadovoljiti potrebe povremenog korišćenja sa visokim rezultatom čišćenja treba da ima: 1.500 W, protok od 350 l/min, pritisak 120 bar, dužinu crijeva 5 m. Svi modeli jači od navedenih parametara smatraju se profesionalnim peračima.

 

Koji parametri su važni pri izboru perača pod pritiskom?

 

Kao što možete primijetiti, kod ovakvih uređaja gledaju se određeni parametri koji nam govore o kvalitetu i uspešnosti korišćenja. Nekoliko parametara je važno pri izboru mašina za pranje automobila:

  • Maksimalna temperatura vode;
  • Protok vode;
  • Snaga motora;
  • Mogućnost dodavanja deterdženta;
  • Dimenzije i težina modela, materijali izrade;
  • Dodaci u kompletu.

 

Većina modela perača rade samo pomoću hladne vode, dok najkvalitetniji peru vrućom vodom. Što je veća temperatura vode, veća je mogućnost da se otklone najtvrdokornije mrlje. Ali takvi perači su izuzetno skupi i namijenjeni samo za ozbiljnije perionice.

 

Svaki model ima određeni protok vode, mjeri se u litrima po minutu. Snaga motora i količina protoka vode određuje jačinu mlaznice, a što je mlaznica jača mogućnost otkanjanja prljavštine je veća. Savjetujemo da kupite model koji ima rezervoar za šampon, odnosno sredstvo za pranje. Ovu opciju nemaju svi modeli, ali pruža daleko bolje pranje.

 

Pretpostavljamo da već znate da svi alati koji su teški u startu možemo znati i da su kvalitetni. To je zbog materijala izrade, pa tako su teži modeli perača izrađeni od čelika i samim tim imaju duži vijek trajanja.

 

Smjernice koje vam možda neće pasti na pamet pri kupovini

 

U moru različitih brendova i modela sigurno će biti konfuzno, a to može uticati da potpuno zaboravite na neke detalje koji su vam u prvom mahu bili logični. Zato ćemo vam dati još nekoliko savjeta, zlata vrijednih.

 

Perači pod pritiskom nisu mašine koje su kupuju svakodnevno, pa je savjet da ipak izaberete malo snažniji model nego što vam je zaista potreban. Da podsjetimo, kupite model koji ima rezervoar za šampon, odnosno sredstvo za pranje. Takvi modeli imaju daleko veću efikasnost pranja.

 

Zatim, nemojte zaboraviti da proverite dužinu i kvalitet crijeva. Izračunajte koliko vam je metara dovoljno da crijevo bude dugačko, kako biste mogli neometano da perete u vašem dvorištu. A dok mjerite crijevo, izmjerite i koliko dužine je potrebno kabla za napajanje. Imajte na umu da i produžni kablovi mogu riješiti problem sa kratkim kablom za struju.

 

I još jedna stvar koja vam vjerovatno neće pasti na pamet, a to su točkovi. Modeli sa točkovima su znatno jednostavniji za pomijeranje, a samim tim i za funkcionisanje tokom pranja.

 

Velika online ponuda perača pod pritiskom sa cijenama

 

Kompletna naša ponuda nalazi se na online shopu, ali i u poslovnicama u radnjama. Nadamo se da smo vam dali dovoljno informacija da sada lakše možete odrediti koji model će zadovoljiti vaše potrebe.

 

U jednom od prethodnih članaka na blogu pisali smo na temu “kako popraviti perač pod pritiskom”. Sigurni smo da će vam ove informacije dodatno koristiti nakon kupovine.

 

Ukoliko imate nekih pitanja, potreban vam je dodatni savjet pri izboru modela, kontaktirajte nas ili porazgovarajte sa našim prodavcima uživo. Rado ćemo pristupiti vašem problemu i potruditi da riješimo sve nedoumice.

povezani proizvodi