Dostavu robe poručene na webshop-u www.okov.me vrši kurirska služba Montenomaks.

Trošak dostave je jasno istaknut na stranici pojedinačnog proizvoda, kao i u korpi, odnosno, na potvrdi porudžbine i računu. Ukupan trošak dostave dva ili više proizvoda može biti manji od zbira troškova dostave tih proizvoda pojedinačno. Prije zaključenja kupovine jasno je istaknut ukupan iznos koji će kupac platiti, podijeljen na vrijednost poručenih proizvoda i vrijednost troška dostave.

Sva poručena roba biće dostavljena na adresu kupca u roku od 2 do najviše 10 radnih dana. U slučaju da kupljeni proizvod Prodavac nije u mogućnosti da isporuči u navedenom roku, o tome će obavijestiti kupca radi dogovora o novom roku isporuke. U ovom slučaju kupac ima pravo na odustajanje od porudžbine.

Ukoliko ste porudžbinu napravili kao registrovan korisnik, njen status možete pratiti u svom nalogu.

U slučaju da kupac živi u stambenoj zgradi kurir je obavezan da robe dostavi do ulaza u zgradu, dok kupac mora organizovati dalji prenos pošiljke do svog stana.

Kurirska služba će najviše dva puta pokušati da izvrši dostavu. Ukoliko ne pronađe kupca na navedenoj adresi i ne uspije da s njim stupi u kontakt putem navedenog broja telefona, porudžbina će biti poništena. Ako je u pitanju porudždbina koja je plaćena online (karticom banke), kupcu će biti vraćen novac.

Prije predaje poručene robe kurirskoj službi, naši zaposleni će je detaljno provjeriti i osigurati da na njoj nema vidljivih oštećenja. Roba će biti pakovana na način koji sprječava njeno oštećenje u prevozu. Prilikom preuzimanja robe od kurirske službe, kupac je dužan da je pregleda i za sva eventualna oštećenja uloži prigovor licu koje vrši isporuku. 

Ukoliko kupac nakon preuzimanje pošiljke (po odlasku predstavnika kurirske službe) na robi primijeti fizička oštećenja nastala tokom prevoza, može ih u roku od 24 h prijaviti na adresu webshop@okov.me. Reklamacije podnijete na ovaj način ćemo detaljno ispitati sa kurirskom službom, ali zadržavamo pravo da ih odbijemo. Reklamacije na fizička oštećenja podnijete nakon više od 24 h od trenutka isporuke ne mogu biti uvažene.

Kurirska služba zadržava pravo da odbije izvršenje usluge dostave na kućnu adresu u slučaju da se ona nalazi u teže pristupačnim ruralnim naseljima sa slabom putnom infrastrukturom. U slučaju da kurirska služba odbije izvršenje usluge dostave iz navedenog razloga porudžbina će biti poništena, a ukoliko je novac prethodno uplaćen isti iznos biće vraćen na račun kupca u roku od 7 radnih dana.