Dostavu robe poručene na webshop-u www.okov.me vrši kurirska služba Montenomaks.

Razlikujemo dvije vrste pošiljki u zavisnosti od težine (mase) i gabarita robe: 1) paketne pošiljke i 2) velike pošiljke.

Paketne pošiljke podrazumijevaju slanje jednog ili više proizvoda čija ukupna težina (masa) ne prelazi 50 kg i ukupni gabariti su najviše 50 x 40 x 60 cm. Za sve paketne porudžbine čija je vrijednost veća od 30 eura, dostava je besplatna. Za sve paketne porudžbine čija je vrijednost manja od 30 eura dostava će biti naplaćena prema cijeni koja je istaknuta kako na stranici proizvoda, tako i u samoj korpi.

Velike pošiljke podrazumijevaju slanje jednog ili više proizvoda čija je ukupna težina (masa) veća od 50 kg ili su ukupni gabariti veći od 50 x 40 x 60 cm. Sve velike pošiljke biće naplaćene prema cijeni koja je istaknuta kako na stranici proizvoda, tako i u samoj korpi.

Sva poručena roba biće dostavljena na adresu kupca u roku od 1 do najviše 5 radnih dana. Porudžbine napravljene radnim danima do 11 h, biće istog dana predate kurirskoj službi. Porudžbine napravljene nakon 11 h biće predate kurirskoj službi narednog radnog dana. Kurirska služba ne vrši dostave subotom i nedjeljom. Ukoliko ste porudžbinu napravili kao registrovan korisnik, njen status možete pratiti u svom nalogu.

U slučaju da kupac živi u stambenoj zgradi kurir je obavezan da robe dostavi do ulaza u zgradu, dok kupac mora organizovati dalji prenos pošiljke do svog stana.

Kurirska služba će najviše dva puta pokušati da izvrši dostavu. Ukoliko ne pronađe kupca na navedenoj adresi i ne uspije da s njim stupi u kontakt putem navedenog broja telefona, porudžbina će biti poništena. Ako je u pitanju porudždbina koja je plaćena online (karticom banke), kupcu će biti vraćen novac.

Prije predaje poručene robe kurirskoj službi, naši zaposleni će je detaljno provjeriti i osigurati da na njoj nema vidljivih oštećenja. Roba će biti pakovana na način koji sprječava njeno oštećenje u prevozu. Prilikom preuzimanja robe od kurirske službe, kupac je dužan da je pregleda i za sva eventualna oštećenja uloži prigovor licu koje vrši isporuku. 

Ukoliko kupac nakon preuzimanje pošiljke (po odlasku predstavnika kurirske službe) na robi primijeti fizička oštećenja nastala tokom prevoza, može ih u roku od 24 h prijaviti na adresu webshop@okov.me. Reklamacije podnijete na ovaj način ćemo detaljno ispitati sa kurirskom službom, ali zadržavamo pravo da ih odbijemo. Reklamacije na fizička oštećenja podnijete nakon više od 24 h od trenutka isporuke ne mogu biti uvažene.

Kurirska služba zadržava pravo da odbije izvršenje usluge dostave na kućnu adresu u slučaju da se ona nalazi u teže pristupačnim ruralnim naseljima sa slabom putnom infrastrukturom. U slučaju da kurirska služba odbije izvršenje usluge dostave iz navedenog razloga porudžbina će biti poništena, a ukoliko je novac prethodno uplaćen isti iznos biće vraćen na račun kupca u roku od 7 radnih dana.