Najljepši servisi za ručavanje

31.10.2022

Nekada je kupovina setova za ručavanje bila jednostavna, u ponudi su bili samo bijeli tanjiri sličnog oblika i dezena. Razlika je bila samo u kvalitetu, ali i cijeni. Danas je situacija drugačija, ponuda je mnogo raznovrsnija, a zadatak pronaći najljepši servis za ručavanje nije lak.

U mnogim porodicama obrok nije samo potreba, već običaj koji se gaji i način da se porodica okupi i uživa u hrani, druženju i razgovoru. Da bi uživanje bilo potpuno, dizajneri su osmislili savremenije i modernije servise u različitim bojama i dezenima.

Osim kupovine za svoj dom, setovi tanjira mogu biti idealan poklon u raznim situacijama. Ponuda je velika, a koji su to najljepši servisi za ručavanje saznajte u nastavku teksta.

 

Moderni servisi za ručavanje

 

U periodu kada su naše bake kupovale setove za ručavanje, trend je bio drugačiji, odnosno nije ni postojao. Tada se pri kupovini drugačije razmišljalo, sam izgled tanjira i jela na njemu nisu bili toliko bitni koliko sam ukus hrane.

 

Vremenom ukus se nije dovodio u pitanje, ali je zato sam izgled i serviranje hrane postao trend širom svijeta. Osim pravilnog i zanimljivog serviranja hrane, težilo se ka tome da tanjiri dodatno uljepšaju izgled i učine obrok ljepšim i atraktivnijim za oko.

Ovaj trend iz restorana brzo je prešao i na mnoge domove. Serviranje hrane za vrijeme ručka ili večere u domovima sve više liči na postavku iz luksuznih restorana. Tome je mnogo doprinio i razvoj društvenih mreža, gdje se istuču sve lijepe stvari koje nam se dešavaju u svakodnevnom životu. A lijepo opremljen sto u domu sa voljenim osobama je svakako idealna prilika za fotkanje i skupljanje lajkova.

 

Kako izabrati servis za ručavanje?

 

Ponuda je sve veća, kako izabrati najbolji servis za ručavanje za vaš dom? Daćemo vam par savjeta koji vam mogu značiti pri kupovini.

 

Prije odlaska u kupovinu potrebno je da odredite vaš cilj. Da li želite standardan oblik tanjira ali u nekoj boji, da malo izgledaju modernije? Ili želite potpuno da promijenite dizajn tanjira i pratite trendove koje viđate u mnogim popularnim restoranima?

 

Osim okruglih tanjira standardnog oblika, u ponudi su i pravougaoni tanjiri različitih veličina. Takođe, sve više se duboki tanjiri mijenjaju za činije koje su sve popularnije. Za početak, odredite oblik plitkih i dubokih tanjira, a zatim prelazimo na boju.

 

Nemojte žuriti sa kupovinom boje koja vam na oko djeluje lijepo, a nije baš kompatibilna sa vašom kuhinjom i postavkom stola. Ako želite da vaš trpezarijski sto za vrijeme obroka bude kao u luksuznim restoranima, morate malo uklopiti dizajn. Prije svega, uklopite boju tanjira sa detaljima na stolu i stolnjakom.

Istraživanja su pokazala da boja utiče na količinu hrane koju ćemo pojesti. Recimo, namirnice jarkih boja uglavnom jedemo u većim količinama, jer nas mame boje. A namirnice neutralnih boja jedemo u manjim količinama, jer nam na oko djeluju monotono. Zato se savjetuje da pri kupovini birate tanjire svjetlijih i vedrijih nijansi, koje dodatno ističu obrok na tanjiru.

Kada smo kod isticanja obroka, veličina tanjira igra važnu ulogu. Danas je popularno jesti manje obroke iz većih tanjira. Veći tanjiri daju dovoljno slobodnog prostora kako za manevrisanje viljuškom i nožem, tako i za ukrašavanje tanjira prilikom serviranja.

 

Servis za ručavanje kao idealan poklon

 

Prilikom nekog slavlja ili proslave useljenja u novi dom, gotovo uvijek razmišljamo koji bi poklon bio najbolji. Da li ste nekada razmišljali da to bude servis za ručavanje?

 

U vremenu kada se živi brzo, kada sve više proslava ima nakon pauze od dvije godine, nemamo vremena da tražimo i razmišljamo o nekim posebnim poklonima. Najčešće se posegne za standardnim poklonima kao što su novac, flaša pića, buket cveća, itd.

 

Ali kada želite da se izdvojite od ostatka, kada proslavu organizuje vama bitna osoba, servis za ručavanje uvijek može biti pravi izbor. A prije kupovine, ispitajte situaciju i saznajte koja boja i koji oblik tanjira bi bili pun pogodak.

Koji su najljepši servisi za ručavanje?

 

Teško je dati odgovor na ovo pitanje, jer svako od nas ima drugačiji ukus. Zbog toga danas na tržištu možemo pronaći ogroman broj različitih modela, boja i oblika kako bi svako mogao da pronađe ono što želi.

 

Zato je najbolje da posjetite našu stranicu sa kompletnom ponudom setova tanjira, ili neku od naših radnji i sigurni smo da ćete pronaći set koji ste zamislili.

povezani proizvodi